Nieuws

Publicatiedatum:

Zomeren zonder zakkenrollers!

De zomervakantie is het moment om vele uitstapjes te maken met de trein, bus of tram. Een dagje zee, bezoekje aan de dierentuin of een city trip ergens in Europa, alles is mogelijk met het openbaar vervoer. Dat reizen brengt jammer genoeg soms gevaren met zich mee. Zakkenrollers vinden het namelijk de perfecte gelegenheid om tijdens drukke momenten op trein, bus of tram toe te slaan.

Zakkenrollers hebben vaak scenario’s in hun hoofd en opereren meestal niet alleen maar in groep. Ze gaan je vaak afleiden, opzij duwen of dicht bij jou komen staan wanneer ze willen toeslaan. Om te voorkomen dat zakkenrollers kunnen toeslaan pas je best deze tips toe wanneer je gebruik maakt van het openbaar vervoer:

 • Beperk de hoeveelheid cash geld dat je meeneemt en verdeel het over verschillende plaatsen
 • Kostbare zaken en documenten die je niet nodig hebt, laat je beter thuis
 • Bewaar je bankkaart en sleutels nooit op dezelfde plaats als de documenten waarop
 • je naam en adres staan vermeld
 • Kies voor een tas die je goed kan afsluiten en draag de sluiting steeds naar je toe
 • Loop niet te koop met dure spullen (laptop, gsm, sieraden, ...)
 • Hou je vervoerbewijs of geld voor het openbaar vervoer klaar zodanig dat je
 • portefeuille veilig opgeborgen kan blijven
 • Hou zakken en bagage in het oog en zet ze bij voorkeur tussen je voeten of hou ze
 • aan de hand
 • Bewaar je portefeuille of gsm niet in de achterzak van je broek

Deze tips zullen ervoor zorgen dat de kans verkleint dat je slachtoffer wordt. Surf zeker ook eens naar de volgende webpagina voor een leuk filmpje over zakkenrollers op het openbaar vervoer: https://www.youtube.com/watch?v=jsrxQUH6VYY .

Bron: https://www.besafe.be/nl/veiligheidsthemas/diefstal/gauwdiefstal
https://eucpn.org/prevention-campaigns

Verkeersagressie

Verkeersagressie

Vertegenwoordigers, vrachtwagenchauffeurs, vuilnisophalers… allemaal beroepen waar werknemers vaak de baan op moeten en in sommige gevallen geconfronteerd worden met het agressief gedrag van andere weggebruikers. Maar ook de gewone chauffeur of fietser die occasioneel een ritje maakt loopt het risico hier vroeg of laat mee in aanraking te komen. 

Rookmelder batterij vervangen

Brandpreventie

Heel wat nieuwe technologieën maken het ons de laatste jaren een stuk makkelijker, zowel voor senioren als de beroepsbevolking. Denk maar aan de PC, tablet & smartphones waar we in een klik kunnen te weten komen wat er elders in de wereld aan het gebeuren is.

Zakkenrollers

Zakkenrollers

Een luchthaven, een shoppingcenter, of gewoon een drukke winkelstraat... Overal waar er veel mensen samenkomen loop je het risico dat er ook zakkenrollers aanwezig zijn. Wat een leuke uitstap zou moeten zijn, kan zo uitdraaien op een dag vol stress waarin je letterlijk en figuurlijk een pak “lichter” werd gemaakt.