Nieuws

Publicatiedatum:

Ziekenhuiscriminaliteit

Het ziekenhuis

Iedereen komt wel eens in aanraking met een ziekenhuisbezoek, mogelijk als bezoeker of als patiënt. Dit zorgt ervoor dat ziekenhuizen dagelijks te maken krijgen met talloze personen die over de vloer komen. Helaas valt niet uit te sluiten dat ze allemaal even goede bedoelingen hebben, hoe respectloos dit ook kan lijken. Het aanwezige ziekenhuispersoneel doet er alles aan om een oogje in het zeil te houden maar kan niet altijd alles zien. Daarom is het aangeraden om zelf ook enkele aandachtspunten in acht te nemen.

Preventietips

  • Bewaar je waardevolle voorwerpen uit het zicht van andere patiënten en bezoekers.
  • Laat waardevolle voorwerpen niet onbeveiligd achter.
  • Let op met contant geld. Dit is het voornaamste doelwit van dieven.
  • Vermijd juwelen of waardevolle voorwerpen mee te nemen voor een verblijf in het ziekenhuis.
  • Doe je deur dicht bij het verlaten van je kamer.
  • Wees discreet over de waardevolle zaken die je bijhoudt.
  • Meld verdachte personen aan het personeel.
  • Respecteer de regels van het ziekenhuis, zowel als bezoeker als patiënt.
  • Maak gebruik van het registratieformulier voor waardevolle voorwerpen.

Toch slachtoffer?

Stel dat je toch slachtoffer wordt van een diefstal in een ziekenhuis, meld dit dan aan het ziekenhuispersoneel. Indien nodig, kan je samen met het ziekenhuis de diefstal ook aangeven aan de politie. Wanneer je bank- of kredietkaarten in de diefstal betrokken zijn, vergeet dan niet om cardstop te bellen om je kaarten te laten blokkeren (070/344 344). 

Bronnen:

Brandveiligheid first!

De wintermaanden staan gelijk aan sfeer en gezelligheid. Een kerstboom hier, een lichtje daar. We kijken er allemaal naar uit om na sinterklaas ein-de-lijk onze kerstboom te zetten en het huis te versieren met kerstlichtjes, kaarsen, …  Wees echter ook voorzichtig, want een ongeluk is snel gebeurd! Een onveilige kerstboom of kerstversiering kunnen in enkele seconden voor veel gevaar zorgen.

Daar zijn de donkere wintermaanden weer… en ook de inbrekers!

Op 31 oktober ging de wintertijd in en dus ook kortere dagen. Dit samen met de feestdagen in het vooruitzicht, is dé periode van woninginbraken weer aangebroken!

Zet dieven schaakmat

Uit cijfermateriaal van de politie blijkt dat het aantal diefstallen uit voertuigen stijgt. Dieven spitsen zich meer en meer toe op het ontvreemden van waardevolle spullen, zoals de autoradio en gps.