Nieuws

Publicatiedatum:

Ziekenhuiscriminaliteit

Het ziekenhuis

Iedereen komt wel eens in aanraking met een ziekenhuisbezoek, mogelijk als bezoeker of als patiënt. Dit zorgt ervoor dat ziekenhuizen dagelijks te maken krijgen met talloze personen die over de vloer komen. Helaas valt niet uit te sluiten dat ze allemaal even goede bedoelingen hebben, hoe respectloos dit ook kan lijken. Het aanwezige ziekenhuispersoneel doet er alles aan om een oogje in het zeil te houden maar kan niet altijd alles zien. Daarom is het aangeraden om zelf ook enkele aandachtspunten in acht te nemen.

Preventietips

  • Bewaar je waardevolle voorwerpen uit het zicht van andere patiënten en bezoekers.
  • Laat waardevolle voorwerpen niet onbeveiligd achter.
  • Let op met contant geld. Dit is het voornaamste doelwit van dieven.
  • Vermijd juwelen of waardevolle voorwerpen mee te nemen voor een verblijf in het ziekenhuis.
  • Doe je deur dicht bij het verlaten van je kamer.
  • Wees discreet over de waardevolle zaken die je bijhoudt.
  • Meld verdachte personen aan het personeel.
  • Respecteer de regels van het ziekenhuis, zowel als bezoeker als patiënt.
  • Maak gebruik van het registratieformulier voor waardevolle voorwerpen.

Toch slachtoffer?

Stel dat je toch slachtoffer wordt van een diefstal in een ziekenhuis, meld dit dan aan het ziekenhuispersoneel. Indien nodig, kan je samen met het ziekenhuis de diefstal ook aangeven aan de politie. Wanneer je bank- of kredietkaarten in de diefstal betrokken zijn, vergeet dan niet om cardstop te bellen om je kaarten te laten blokkeren (070/344 344). 

Bronnen:

Verkeersagressie

Verkeersagressie

Vertegenwoordigers, vrachtwagenchauffeurs, vuilnisophalers… allemaal beroepen waar werknemers vaak de baan op moeten en in sommige gevallen geconfronteerd worden met het agressief gedrag van andere weggebruikers. Maar ook de gewone chauffeur of fietser die occasioneel een ritje maakt loopt het risico hier vroeg of laat mee in aanraking te komen. 

Rookmelder batterij vervangen

Brandpreventie

Heel wat nieuwe technologieën maken het ons de laatste jaren een stuk makkelijker, zowel voor senioren als de beroepsbevolking. Denk maar aan de PC, tablet & smartphones waar we in een klik kunnen te weten komen wat er elders in de wereld aan het gebeuren is.

Zakkenrollers

Zakkenrollers

Een luchthaven, een shoppingcenter, of gewoon een drukke winkelstraat... Overal waar er veel mensen samenkomen loop je het risico dat er ook zakkenrollers aanwezig zijn. Wat een leuke uitstap zou moeten zijn, kan zo uitdraaien op een dag vol stress waarin je letterlijk en figuurlijk een pak “lichter” werd gemaakt.