Nieuws

Publicatiedatum:

Test je kennis in de preventiequiz!

Veel preventietips komen simpelweg neer op het toepassen van je gezond verstand. Alleen nemen mensen niet steeds de moeite om even stil te staan bij hun acties vooraleer ze iets doen. De deur sluiten als je thuis vertrekt, de gordel omdoen als je in je wagen stapt, spreekt vanzelf toch? Dit is net hetzelfde als af en toe eens het paswoord van je computer veranderen of het bakje van je elektrische poort niet in je wagen bewaren, al zien we dat veel mensen dit minder toepassen.

Dit komt vaak omdat mensen de kans dat ze slachtoffer kunnen worden onderschatten. Weet als je het risico onderschat, je minder bezig bent met preventie en zo ook de kans om slachtoffer te worden groter wordt. Dus ons advies luidt: denk kort na vooraleer je iets doet en gebruik je gezond verstand.

Om jullie op de proef te stellen hebben we vijf nieuwe vragen opgenomen in onze preventiequiz. Ga de uitdaging aan en leer enkele nieuwe tips!

vrouw controleert rookmelder

Wees waakzaam: Valse ‘controleurs van rookmelders’

Inbraakpreventie tijdens de donkere wintermaanden

Tijdens de wintermaanden worden de dagen korter en donkerder. Vaak is men nog niet thuis van het werk of van een uitstap wanneer het al donker is. Hoewel het aantal inbraken elk jaar daalt, verkiezen inbrekers daarom nog steeds de wintermaanden om hun slag te slaan.