Nieuws

Publicatiedatum:

Ongewenste oproepen, wat doe je ermee?

Iedereen wordt wel eens telefonisch gecontacteerd door een onbekend nummer. Dat wil niet altijd noodzakelijk zeggen dat het om iemand onbekend gaat. Er zijn immers mensen die met een privénummer bellen en daar een bepaalde reden voor hebben: omwille van hun beroep, omdat ze hun persoonlijke gegevens willen beschermen of omdat ze gewoonweg vergeten zijn deze functie uit te schakelen voor het toestel waarmee ze bellen.

Het kan echter ook zijn dat je ongewenst opgebeld wordt door een anoniem nummer en dat kan als zeer onaangenaam ervaren worden, al zeker wanneer dit meermaals per dag voorkomt. Denk dus goed na vooraleer je je telefoonnummer aan iemand geeft als je dit zoveel als mogelijk wilt vermijden. Het zit namelijk zo dat je de kans vergroot op anonieme bellers als je je nummer aan veel personen en bedrijven geeft. Meestal gebruiken commerciële callcenters een privénummer om contact op te nemen. Zij blijven bellen tot er effectief iemand opneemt. Wanneer je deze telefoons liever niet ontvangt, kun je je inschrijven op www.bel-me-niet-meer.be om te vermijden dat je deze oproepen nog krijgt.

Je kan ook de ACR-functie (Anonymous Call Rejection) activeren op je gsm of vaste telefoon. Daarmee ga je anonieme nummers automatisch weigeren op jouw toestel. Wanneer je het op je vaste lijn wil activeren dien je wel contact op te nemen met je telecomaanbieder.

Als dit niet volstaat kan je via je gsm of telecomaanbeider van je vaste lijn het onbekende nummer blokkeren. Hierdoor zal elke oproep van dat nummer automatisch geblokkeerd worden en heb je er verder geen last meer van. Verder kan je indien nodig via je aanbieder je nummer veranderen. Zorg alvast dat je je er niet ongemakkelijk blijft door voelen.

Bron + foto: https://www.secunews.be/index.php/nl/thema-s/kleine-criminaliteit/2900-ongewenste-oproepen-van- onbekenden-wat-kunt-u-ertegen-doen

Verkeersagressie

Verkeersagressie

Vertegenwoordigers, vrachtwagenchauffeurs, vuilnisophalers… allemaal beroepen waar werknemers vaak de baan op moeten en in sommige gevallen geconfronteerd worden met het agressief gedrag van andere weggebruikers. Maar ook de gewone chauffeur of fietser die occasioneel een ritje maakt loopt het risico hier vroeg of laat mee in aanraking te komen. 

Rookmelder batterij vervangen

Brandpreventie

Heel wat nieuwe technologieën maken het ons de laatste jaren een stuk makkelijker, zowel voor senioren als de beroepsbevolking. Denk maar aan de PC, tablet & smartphones waar we in een klik kunnen te weten komen wat er elders in de wereld aan het gebeuren is.

Zakkenrollers

Zakkenrollers

Een luchthaven, een shoppingcenter, of gewoon een drukke winkelstraat... Overal waar er veel mensen samenkomen loop je het risico dat er ook zakkenrollers aanwezig zijn. Wat een leuke uitstap zou moeten zijn, kan zo uitdraaien op een dag vol stress waarin je letterlijk en figuurlijk een pak “lichter” werd gemaakt.