Nieuws

Publicatiedatum:

“112 BE” onmisbaar op je smartphone

1 OPROEP = ALLE HULP

Als je in nood bent en je belt het noodnummer “112”, dan geef je de nodige informatie aan een operator in de noodcentrale. Op basis daarvan bepaalt deze operator welke soort hulp je nodig hebt en stuurt hij een medisch team, de brandweer en/of de politie om je te komen helpen. Je kan 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 naar de noodcentrales bellen voor hulp. Sinds kort zijn de hulpdiensten niet enkel bereikbaar via vaste telefoon en GSM, nu ook via een nieuwe smartphone applicatie (app) 112BE.

112 BE App

Sinds kort werd “112 BE”, een nieuwe smartphone applicatie (app) ontworpen. Via deze app kunnen mensen in nood sneller hulp inroepen van brandweer, ambulance en/of politie. Het belangrijkste voordeel van deze app is dat je de noodnummers niet moet onthouden en je deze dus ook niet kan vergeten als je in nood bent. Je klikt gewoon op het icoontje van brandweer, ambulance of politie afhankelijk van welke hulp je nodig hebt.

De hulpdiensten kunnen dankzij deze app lokaliseren waar je je bevindt. De app stuurt je positie door naar de noodcentrale van zodra je belt. Zo kunnen hulpdiensten kostbare tijd winnen. Wanneer je de noodcentrale gebeld hebt en je reageert niet, laten zij je smartphone rinkelen zodat de hulpdiensten je ook sneller kunnen terugvinden.

Hoe ga je te werk?

  • Download de App: 
Ga naar de App Store (iOS) of Play Store (Android) en zoek naar de app 112BE. Installeer deze app.
  • Registreer je: 
Na de installatie van de app moet je je registreren. Om je te registreren moet je een aantal vragen invullen. Bijvoorbeeld je naam, voornaam, geboortedatum, telefoonnummer, etc.
  • Klaar voor gebruik:
 Om te testen of het werkt, selecteer je een hulpdienst uit het menu. Je krijgt dan de vraag of de app mag bellen. Stop daar de test. Het belvoorstel bevestigt dat de app werkt.

Nadat alles is ingevuld is, plaats je best het icoontje op je beginscherm van je smartphone zodat je deze gemakkelijk en snel kan terugvinden als je in nood bent.
Heb je een smartphone, registreer je snel! Het kan je leven of dat van anderen redden.

Verkeersagressie

Verkeersagressie

Vertegenwoordigers, vrachtwagenchauffeurs, vuilnisophalers… allemaal beroepen waar werknemers vaak de baan op moeten en in sommige gevallen geconfronteerd worden met het agressief gedrag van andere weggebruikers. Maar ook de gewone chauffeur of fietser die occasioneel een ritje maakt loopt het risico hier vroeg of laat mee in aanraking te komen. 

Rookmelder batterij vervangen

Brandpreventie

Heel wat nieuwe technologieën maken het ons de laatste jaren een stuk makkelijker, zowel voor senioren als de beroepsbevolking. Denk maar aan de PC, tablet & smartphones waar we in een klik kunnen te weten komen wat er elders in de wereld aan het gebeuren is.

Zakkenrollers

Zakkenrollers

Een luchthaven, een shoppingcenter, of gewoon een drukke winkelstraat... Overal waar er veel mensen samenkomen loop je het risico dat er ook zakkenrollers aanwezig zijn. Wat een leuke uitstap zou moeten zijn, kan zo uitdraaien op een dag vol stress waarin je letterlijk en figuurlijk een pak “lichter” werd gemaakt.