Nieuws

Publicatiedatum:

1 dag niet

Dit jaar zal de actie tegen woninginbraken ‘1 DAG NIET’ plaatsvinden van 22 tot 28 oktober 2018. Op vrijdag 26 oktober is het de overgang naar het winteruur, het begin van de donkere maanden en daarom ook het hoogtepunt van de actieweek. De inbraken stijgen systematisch tijdens de wintermaanden en daarom is het belangrijk om de preventie ervan in de kijker te zetten.

Er zijn dit jaar een aantal nieuwigheden ten opzichte van 2017. Er zal dit jaar vooral gefocust worden op de sociale media. Burgers zullen op de sociale media massaal veel eenvoudige en doeltreffende tips vinden om inbraken te voorkomen. Op Facebook 1 dag niet – Twitter: @1dagniet - #1dagniet, kan je alles volgen, liken en delen.

Verder wordt er ook een facebookwedstrijd gelanceerd waarbij burgers de talrijke preventie-initiatieven kunnen bezoeken, een selfie nemen op de plaats van het initatief en posten op facebook met de #1dagnietBE. Diegene die de wedstrijd wint maakt kans op een foodtruck om een wijkfeest te organiseren. Zo stimuleert men meteen ook de sociale cohesie in de buurt, welke een essentiële factor is voor inbraakpreventie. Ga dus zeker een kijkje nemen op https://www.1dagniet.be waar je allerlei iniatieven en tips kan terugvinden om woninginbraken te voorkomen.

Bron: www.1dagniet.be

Verkeersagressie

Verkeersagressie

Vertegenwoordigers, vrachtwagenchauffeurs, vuilnisophalers… allemaal beroepen waar werknemers vaak de baan op moeten en in sommige gevallen geconfronteerd worden met het agressief gedrag van andere weggebruikers. Maar ook de gewone chauffeur of fietser die occasioneel een ritje maakt loopt het risico hier vroeg of laat mee in aanraking te komen. 

Rookmelder batterij vervangen

Brandpreventie

Heel wat nieuwe technologieën maken het ons de laatste jaren een stuk makkelijker, zowel voor senioren als de beroepsbevolking. Denk maar aan de PC, tablet & smartphones waar we in een klik kunnen te weten komen wat er elders in de wereld aan het gebeuren is.

Zakkenrollers

Zakkenrollers

Een luchthaven, een shoppingcenter, of gewoon een drukke winkelstraat... Overal waar er veel mensen samenkomen loop je het risico dat er ook zakkenrollers aanwezig zijn. Wat een leuke uitstap zou moeten zijn, kan zo uitdraaien op een dag vol stress waarin je letterlijk en figuurlijk een pak “lichter” werd gemaakt.